Jan 2, 2010

Upgraded to OpenSolaris Build 130 from Build 129

Today I upgraded to Build 130 (Announcement).
Upgrade seems to work, but in Build 130,
the X-Server does not come up - just a blank screen.
Even removing the xorg.conf didn't work.

The system itself seems to work, but without X, I switched back
to Build 129 and I'm waiting for the next Build.

root@solewer:~# pkg image-update --be-name OSOL_130                                                                         
DOWNLOAD                                  PKGS       FILES    XFER (MB)
Completed                              1208/1208 31802/31802  632.2/632.2

PHASE                                        ACTIONS
Removal Phase                            11668/19236
Warning - directory usr/share/gdm/applications not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/share/gdm/applications-20100102T193909Z
Removal Phase                            11784/19236
Warning - directory usr/lib/python2.4/vendor-packages/cupshelpers not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/lib/python2.4/vendor-packages/cupshelpers-20100102T193910Z
Removal Phase                            11880/19236
Warning - directory usr/X11/share/man not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/share/man-20100102T193910Z
Removal Phase                            12120/19236
Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/unifont not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/unifont-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/mgopen not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/mgopen-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/kacst not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/kacst-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/ipafont not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/ipafont-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/indic-fonts-core not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/indic-fonts-core-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/hanyang not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/hanyang-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/gentium not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/gentium-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/arphic not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/arphic-20100102T193910Z

Warning - directory usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/arabeyes not empty - contents preserved in /tmp/tmpgsWFWB/var/pkg/lost+found/usr/X11/lib/X11/fonts/TrueType/arabeyes-20100102T193910Z
Removal Phase                            19236/19236
Install Phase                            34414/34414
Update Phase                             30189/30189
PHASE                                          ITEMS
Reading Existing Index                           8/8
Indexing Packages                          1208/1208
Optimizing Index...
PHASE                                          ITEMS
Indexing Packages                          1393/1393

A clone of OSOL_129 exists and has been updated and activated.
On the next boot the Boot Environment OSOL_130 will be mounted on '/'.
Reboot when ready to switch to this updated BE.

Deleting content cache

---------------------------------------------------------------------------
NOTE: Please review release notes posted at:

http://opensolaris.org/os/project/indiana/resources/relnotes/200906/x86/
---------------------------------------------------------------------------

root@solewer:~#


The directory /usr/X11/lib/modules and the subdirectories drivers, extensions do not contain any file, where in build 129 a lot of files are.
They are now in /usr/lib/xorg/modules.

Changing the ModulePath in xorg.conf, perhaps this is  Bug 13598.